Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Περίληψη του παραταξιακού καθεστώτος της σχολής μας (Μάϊος 2010)


 

*****  δεν είχαμε…


 
                              










…***** αποχτήσαμε

Είμαστε σε μία σχολή που καθημερινά σαπίζει από την πολιτική και γενικότερη απραξία. Κύριοι υπεύθυνοι και συντελεστές αυτής της κατάστασης, είναι οι παρατάξεις της, οι οποίες όχι μόνο δε κάνουν κάτι για να την αλλάξουν, αλλά αντιθέτως εξυπηρετούνται και επαναπαύονται από αυτή.
Ακολουθεί μία σύντομη παρουσίαση των παρατάξεων οι οποίες ζητάνε την ψήφο σας, μέσα από τη δική μας οπτική γωνία, έξω από τα δόντια και χωρίς υπεκφυγές.

·         ΠΑΣΠ:  Είναι ίσος η μόνη μονοψήφια παράταξη στα ιστορικά της σχολής μας. Θεωρητικά η πρώτη δύναμη. Πρακτικά μία νεκρή παράταξη, της οποίας ο μόνος σκοπός ύπαρξης είναι να εξυπηρετήσει την αναρρίχηση του προέδρου της, στην ηγεμονία ενός ακόμα πιο σάπιου κόμματος.

·         ΠΚΣ: Στην ουσία αποτελεί, το δάχτυλο ενός ολοκληρωτικού κόμματος, μέσα στη σχολή μας. Μία οργάνωση (και όχι παράταξη) η οποία δε σέβεται ούτε τα ίδια της τα μέλη, βάζοντας σε θέση υπεύθυνου καθοδήγησης τους, άτομα από άλλες σχολές και προχωρώντας σε απευθείας διαγραφή οποιασδήποτε αντίθετης άποψης στα εσωτερικά της.

·         ΔΑΠ: Ο χαρακτηρισμός γελοία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ευφημισμός. Η εν λόγω παράταξη έχει τόσο σχέση με την πολιτική, όσο και το κόμμα που εκπροσωπεί με τη δημοκρατία. Μοναδικός λόγος ύπαρξης της είναι ο καφές στο τραπεζάκι, διάφορα κερδοσκοπικά πάρτυ και διοργάνωση εκδρομών με μοναδικό σκοπό την προβολή τόσο της ίδιας όσο και του θετού κηδεμόνα.

·         Από Κοινού: Ο σκοπός μας δεν είναι να πάρουμε απλά μία θέση μέσα στην ολιγαρχία της σχολής. Δρούσαμε και δρούμε από τα κάτω και με τα κάτω καθώς από κει προερχόμαστε. Δεν αποζητάμε κάποια ψήφο εμπιστοσύνης. Δε μας ενδιαφέρει καν μία ψήφος δυσαρέσκειας. Αυτό που ζητάμε από σας είναι η βοήθεια και η ενεργή συμμετοχή σας στα θέματα της σχολής και της κοινωνίας. Τα υπόλοιπα έπονται… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου