Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011




ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Οι συνέπειες της κρίσης του καπιταλισμού έχουν αρχίσει να επιδρούν σφοδρά σε κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς μας.  Η υποβάθμιση των ζωών μας γίνεται πιο αισθητή από ποτέ, βιώνοντας την καταπίεση και την εκμετάλλευση από τα φοιτητικά έδρανα μέχρι τους χώρους εργασίας.

Στα πανεπιστήμια η εφαρμογή του νεοψηφισθέντα νόμου προχωράει απρόσκοπτα. Συγκεκριμένα, το υπουργείο παιδείας έχει ορίσει ήδη τα μέλη που θα εκλέξουν τις νέες διοικήσεις των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Το ΑΠΘ, δια στόματος πρυτάνεως Μυλόπουλου, έτρεξε να συνυπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις, ενώ μέχρι πρότινος διακήρυττε την αντίθεσή του προς τον νέο νόμο. Αυτό, όμως, που πραγματικά φανερώνουν οι ενέργειές του, είναι ότι πρόκειται για ένα πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης και οι όποιες «αντιδράσεις» του αποσκοπούν στη δημιουργία ενός «εναλλακτικού» προφίλ. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να σαμποτάρουμε κάθε απόπειρα σύστασης συμβουλίου.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ –  Μ Π Λ Ο Κ Α Ρ Ι Σ Μ Α  ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ

Πέρα από τα φοιτητικά, οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών μόνο ασυγκίνητους δεν μπορούν να μας αφήσουν. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή για το πολιτικό σύστημα, οι αλλαγές του οποίου δεν περιορίζονται μόνο εντός των ελληνικών συνόρων. Η κυβέρνηση που συστάθηκε προ ολίγων ημερών απαρτίζεται από όλα τα αντιδραστικά – νεοφιλελεύθερα – φασιστικά στοιχεία του κοινοβουλίου, χωρίς καν να έχει λάβει τη «λαϊκή εντολή» για να διοικήσει. Αποκορύφωμα όλου αυτού του τραγελαφικού σκηνικού που εξελίσσεται μπροστά μας είναι η τοποθέτηση ενός στυγνού τεχνοκράτη – τραπεζίτη, πρώην αντιπροέδρου της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και συμβούλου του σημίτη και του παπανδρέου, στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας. Και όλο αυτό κάτω από την ταμπέλα της εθνικής ενότητας, που σύσσωμο το πολιτικό φάσμα και τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποτελεί τη μόνη λύση για το λαό. Δεν πρόκειται να πιστέψουμε ότι αυτοί που μας πλασάρονται ως σωτήρες της χώρας θα κάνουν το παραμικρό προς όφελος της εργατικής τάξης και γενικότερα των κατώτερων στρωμάτων. Ρόλος τους είναι να προωθήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου, επικυρώνοντας τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και αυτές που θα υπογραφούν στο μέλλον.

ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΤΑΞΙΚΗ  Α Ν Τ Ε Π Ι Θ Ε Σ Η   ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

  Όσον αφορά στην εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, οι αγώνες της τότε κοινωνίας για ελευθερία, εργασία, μόρφωση και αξιοπρέπεια δεν μπορούν να χωρέσουν στο σήμερα σε καμιά εορταστική φιέστα και σε κανένα κομματικό πανηγυράκι, οποιουδήποτε χρώματος. Αντίθετα, βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα στους αγώνες του τώρα και του αύριο.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ
 ΕΙΝΑΙ  Ε Ξ Ε Γ Ε Ρ Σ Ι Α Κ Ο Σ

            - Προχωράμε σε κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και συμμετοχή του συλλόγου στην απογευματινή πορεία μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους. 
                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου