Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ



«Την Παρασκευή 20/1 στο ζαχαροπλαστείο Χατζής και ενώ πραγματοποιούταν επίσχεση εργασίας από εργαζόμενους με τη στήριξη αλληλέγγυου κόσμου πραγματοποιήθηκε εισβολή της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη 8 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι και ο συμφοιτητής μας Χρήστος Α..»


Από την Πέμπτη 19/1 πραγματοποιούταν επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους του ζαχαροπλαστείου Χατζής, επειδή η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει έως και 5 μισθούς, επιδόματα και δώρα χριστουγέννων - πάσχα. Η κίνηση βρήκε ανταπόκριση σε αλληλέγγυο κόσμο, που ενίσχυσε τον αγώνα των εργαζομένων. Την Παρασκευή 20/1, ενώ μέσα στο ζαχαροπλαστείο βρίσκονταν 8 άτομα, αξιωματικός της αστυνομίας απείλησε πως αν η κινητοποίηση δεν έληγε σε μισή ώρα θα γινόταν επέμβαση της αστυνομίας. Μετά από πέντε λεπτά (!)  από την "προειδοποίηση" η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο της κατάληψης συλλαμβάνοντας και τα 8 άτομα (τέσσερις εργαζόμενοι του Χατζή και 3 αλληλέγγυων συναδέλφων και του συμφοιτητή μας). Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι: απρόκλητη βία και διατάραξη  κοινής ειρήνης.

        Στην περίοδο αυτή, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, το παραπάνω συμβάν δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της καταστρατήγησης των εργατικών δικαιωμάτων από τα αφεντικά και την εργοδοσία. Επίσης, μεμονωμένο περιστατικό δεν αποτελεί και η στάση της αστυνομίας, η οποία για ακόμα μια φορά τάσσεται στο πλευρό των εκμεταλλευτών, δείχνοντας «υπερβάλλοντα ζήλο» στην καταστολή των εργατικών αγώνων.

        Ενάντια στην εκβιαστική στάση εργοδοτών – αφεντικών – αστυνομίας, οι εργαζόμενοι οφείλουν να απαντούν με μαζικούς, συλλογικούς, αδιαμεσολάβητους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και κατ’ επέκταση των ζωών τους. Απέναντι στη μοιρολατρική λογική που μάς θέλει υποδουλωμένους και συναινετικούς στη συνεχή υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς μας προβάλλουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Οι εργατικοί αγώνες σε Χαλυβουργία, Goodys, Χατζή, ΕΛΛΕΝΙΤ-TRASTIC, κ.α., οφείλουν να έχουν όχι μόνο την απλή συμπαράστασή μας, αλλά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας λόγω του δίκαιου των διεκδικήσεών τους. Είναι αναγκαίο λοιπόν, να καταλάβουμε ότι στη θέση των άνεργων, των επισφαλώς εργαζόμενων, των απλήρωτων, είμαστε δυνητικά όλοι μας.



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ

ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟ Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου