Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κείμενο υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων, όπως μοιράστηκε σε επιβάτες λεωφορείων στις 23/10

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ

Όπως είναι διαμορφωμένες οι ζωές μας στα σύγχρονα αστικά κέντρα, αναγκαζόμαστε να διανύουμε καθημερινά πολύ μεγάλες αποστάσεις. Είναι αντιληπτό ότι με τους εντατικούς ρυθμούς ζωής, δεν μπορούμε να καλύπτουμε αυτές τις αποστάσεις με τα πόδια. Συνεπώς, οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν απαραίτητο μέσο για να καλύψουμε την ανάγκη μας για μετακίνηση, ειδικά για όσους δε διαθέτουν ατομικά μέσα μεταφοράς.

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη τις έχει αναλάβει μονοπωλιακά ο Ο.Α.Σ.Θ., μία ιδιωτική εταιρεία η οποία λαμβάνει επιχορηγήσεις από το κράτος, που προέρχονται από τις κρατικές εισφορές και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι και όλες.  Όσο μειώνεται η κρατική επιχορήγηση των αστικών συγκοινωνιών -με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων,  τόσο το κόστος μετακίνησης μετακυλίεται στις πλάτες όσων τις χρησιμοποιούν, οι οποίοι ανέκαθεν ήταν οι οικονομικά ασθενέστεροι.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ ΣΟΥ 
ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Θεωρούμε ότι, η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να είναι ελεύθερη και όχι να έχει αντίτιμο το οποίο διασφαλίζει την κερδοφορία ιδιωτών. Με την ύπαρξη εισιτηρίου, σε συνδυασμό με τον έλεγχο, αποκλείονται από τις μετακινήσεις τα άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν.

Δε χτυπαμε εισιτηριο, 
δε δεχομαστε κανεναν ελεγχο

            Ενάντια στον έλεγχο και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται με ρατσιστικές επιθέσεις, παράνομη κράτηση επιβατών στο λεωφορείο και τραμπουκισμούς από ελεγκτές και οδηγούς, αντιστεκόμαστε δείχνοντας αλληλεγγύη στα άτομα που γίνονται δέκτες των παραπάνω συμπεριφορών.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΑΣ 
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου